Ton Camp wint wintercompetitie


Na de reguliere windbukscompetitie waren er acht schutters die de maximale score uit 7 avonden hadden behaald. Op zaterdag 14 maart hebben deze schutters bij het uitkavelen van de wintercompetitie gestreden om het kampioenschap. Na 186 hadden Evelien Bukkems en Ton Camp beide nog geen missers. Hierna is besloten om door te kavelen op andere stopjes waarbij het stopje onbeschadigd eraf geschoten diende te worden. Hiervoor werden dikke stokjes gebruikt waardoor alleen bij een perfect schot er niet een stuk uit het stokje werd geschoten maar het volledige stokje brak. 
Na drie rondes was de strijd gestreden. Ton Camp heeft in de laatste ronde 1 stopje meer naar beneden gekregen (193 punten) en werd daarom gekroond tot kampioen van de wintercompetitie. Evelien Bukkems werd tweede met 192 punten en Rob Driessen is op gepaste afstand derde geworden met 136 punten. 

Bij de jeugd was de strijd al gestreden en hoefde er niet gekaveld te worden. Monique Moonen heeft zich tot jeugdkampioen geschoten. De gezusters Camp bereikten een gedeelte tweede plaats. 

Allen van harte gefeliciteerd met deze prestatie. 

Uitslag kaveling

1    Ton Camp 193
2 Evelien Bukkems   192
3 Rob Driessen 136
4 Erik Kiggen 131
5 Will Claessens 72
6 Laura Bukkems 69
7 Henk Mols 33
8 Jan Driessen 9